Drömmar!

IMG_4850

Visst är det viktigt att drömma och fantisera!

Som hjälp på vägen kan ni ju alltid baka drömmar. En barndoms favorit för de flesta. Som sjukskriven måste jag ju hitta på utmaningar, småkakor har jag aldrig gjort tidigare. Jag hittade ett gott recept som testades. Hälften av Drömmarna försvann direkt på eftermiddag kväll, ”mölades” av kvinnor och barn! Som tur är har jag lagt ett gäng i en burk som jag kan plocka fram när det behövs drömmas.

Knepet fick jag läst till mig är rapsoljan och hjortronsalt. Så skall man tydligen inte vispa med maskin utan för hand….jag tog till slut fram elvispen. Ni inte Glänta på ugnsluckan innan de skall ur ugnen, risk för förfall!

Ingredinser

 1. 150 g smör rumsvarmt
 2. 1,5 dl rapsolja
 3. 1,5 msk vaniljsocker av god kvalitet
 4. 1 tsk hjortronsalt
 5. 4,5 dl strösocker
 6. 5 dl vetemjöl

Gör så här

 • Vispa ihop socker och smör fluffigt, ja så mycket det går
 • I med oljan och veva runt
 • Blanda vaniljsocker, hjortronsalt och vetemjöl och i med det i smeten
 • Knåda degen lite försiktigt i bunken så den blir ”slät”
 • Rulla lagom stora bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper grädda i 150 grader i 20 min. Öppna inte luckan! OK….

Gottigottgott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: