Musli – det är ju gott till frukost

Ni vet hur det är, man delar recept på jobbet. Här är ett jag fått från min kollega Malin.

Jag nämnde väl att det var svårt att hitta en god musli. Då så klart fick jag höra att det kan du göra själv. Ja vi har gjort det hemma innan, ja inte jag… . Nu skulle jag testa i alla fall. En receptbild smsad och jag började. Det lät gott så jag skred till verket. Trostigt så följde jag det inte helt och fullt, jag vill ju ha lite nötter i. Ni får bilden från Malin och en variant ifrån mig. Båda är supergoda. Jag har testat 4 olika blandningar efter vad som finns hemma, våga lite. Nästa gång blir det 1 dl linfrön i, det är nyttigt har jag hört.

Ingredienser

 1. 1 liter havregryn
 2. 2,5 dl solrosfrön
 3. 2,5 dl pumpakärnor
 4. 2,5 dl Chiafrön eller sesamfrön kanske hälften var…
 5. Krydda med kanel, kardemumma
 6. 2 msk kakao
 7. ½ dl kokos flarn eller flingor
 8. en näve russin eller annan torkad frukt ( tranbär, mango, fikon etc)
 9. 1 msk farinsocker
 10. 1,5 dl raps/solrosolja
 11. 1,5 dl honung
 12. 1 dl vatten

Gör så här

 • Blanda ihop alla torra ingredienser (inte russinen alltså)
 • Rör ihop olja och honung
 • Blanda ihop med det torra
 • Ugnen på 175 grader 3x5min rör om väl emellan.
 • Låt stå en stund med öppen ugnslucka
 • Blanda i frukt (russin etc) om du vill ha det.
 • Förvara i en fin burk och bli mätt varje morgon!

Å detta tackar vi för!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: